Το Μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού Προδιαγράφεται Λαμπρό

Η νέα γενιά είναι πάντοτε γεμάτη όνειρα και προσδοκίες για το μέλλον. Οι γονείς εύχονται το καλύτερο για τα παιδιά τους, ενώ πάντοτε προσπαθούν να στέκονται αρωγοί στο μέλλον τους. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως στην Ελλάδα υφίστανται ακόμη προβλήματα. Προβλήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα και ενδεχομένως στέκονται εμπόδια στην επιτυχία των παιδιών. Κύριος λόγος για αυτές τις δυσχέρειες δεν είναι άλλος από τον οικονομικό παράγοντα. Η έλλειψη πόρων εμποδίζει την ανάπτυξη πολλών δραστηριοτήτων των παιδιών, καθώς δεν επιτρέπει την κατασκευή σύγχρονων εγκαταστάσεων και τη χρηματοδότηση δράσεων.

Ένας υποχρηματοδοτούμενος τομέας είναι σαφώς και αυτός του αθλητισμοImage result for Το Μέλλον του Ελληνικού Αθλητισμού Προδιαγράφεται Λαμπρόύ. Αν και η άθληση αποτελεί δικαίωμα όλων, εντούτοις πολύ συχνά η έλλειψη των απαιτούμενων χρημάτων είναι έκδηλη παντού. Το αποτέλεσμα συχνά είναι αποκαρδιωτικό, με ολόκληρους συλλόγους να μαραζώνουν και άλλοτε λαμπερά γήπεδα και γυμναστήρια να αφήνονται στην τύχη τους. Μέσα λοιπόν σε ένα ζοφερό περιβάλλον, οι επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών που συνθέτουν τη νέα γενιά είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές!

Στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα που διοργανώθηκε στο Μαρόκο, οι Έλληνες μαθητές κατέκτησαν 34 μετάλλια. Ανάμεσα στα αθλήματα όπου διέπρεψαν περισσότερο οι Έλληνες αθλητές είναι η κολύμβηση και ο κλασικός αθλητισμός. Όπως καταλαβαίνετε, το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Αν χωρίς τους κατάλληλους πόρους και με συνεχόμενα προβλήματα χρηματοδότησης η χώρα έχει τέτοιες επιτυχίες, με λίγο καλύτερες συνθήκες είναι λογικό ο πήχης να ανεβαίνει πολύ ψηλότερα.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι η Ελλάδα είχε ως ανταγωνιστές χώρες με πολύ περισσότερους αθλητές και με μακρά παράδοση στις νίκες. Γι’ αυτό και η επιτυχία είναι ακόμη πιο μεγάλη, αν ληφθούν υπόψη οι αντίξοες συνθήκες και οι εντυπωσιακοί ανταγωνιστές.

Αυτή η διοργάνωση ήταν μονάχα ένα παράδειγμα, όπου φάνηκε πολύ εύγλωττα πόσο επιτυχημένη είναι η πορεία των Ελλήνων αθλητών. Σε όλα τα επίπεδα, από πολύ νεαρή ηλικία, οι Έλληνες προσπαθούν και αναβιώνουν τις επιτυχίες που ξεκινούν από την αρχαιότητα και εκτείνονται μέχρι τις μέρες μας.