Τα Πρόσφατα Επιτεύγματα του Ελληνικού Πόλο

Οι περισσότεροι φίλαθλοι βιάζονται να αναλογιστούν τις επιτυχίες του ελληνικού μπάσκετ και ποδοσφαίρου, όταν ρωτιούνται για τα αθλήματα που έχουν ξεχωρίσει στην Ελλάδα. Ωστόσο, υπάρχει ένα άθλημα που κάνει τη χImage result for Τα Πρόσφατα Επιτεύγματα του Ελληνικού Πόλοώρα υπερήφανη εδώ και πολλά χρόνια. Ένα άθλημα που είναι στενά συνδεδεμένο με το στοιχείο του νερού, το οποίο χαρακτηρίζει την Ελλάδα και θυμίζει τα χιλιάδες νησιά και τις πανέμορφες παραλίες της. Πιο συγκεκριμένα, το ελληνικό πόλο δεν σταματά να κάνει την Ελλάδα υπερήφανη μέσα από ξεχωριστές επιτυχίες!

Ίσως η πιο πρόσφατη επιτυχία στο ελληνικό πόλο να γράφτηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στη Βαρκελώνη. Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική πόλο ανδρών συνέτριψε πραγματικά την αντίστοιχη της Τουρκίας με 27-1. Το σκορ είναι εξωπραγματικό, μα αντικατοπτρίζει απόλυτα τη διαφορά δυναμικής ανάμεσα στις δύο ομάδες. Σαφώς και το βλέμμα όλων είναι στα επόμενα παιχνίδια που καλείται να δώσει η Εθνική, αλλά κανείς δεν ξεχνά τέτοιες επιτυχίες.

Την ίδια στιγμή, η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών συνεχίζει ακάθεκτη με τρεις νίκες ήδη και τελευταία αυτή απέναντι στην Κροατία με 21-2. Εξίσου εντυπωσιακές λοιπόν οι γυναίκες με τους άνδρες, δηλώνοντας την υπεροχή τους και θέτοντας ακόμη πιο γερές βάσεις για το μέλλον.

Σαφώς και δεν πρέπει να παραβλέπει κανείς την πρόσφατη επιτυχία ενός ελληνικού συλλόγου στο πόλο. Ο Ολυμπιακός στέφθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης και ανέβηκε στην κορυφή, φέρνοντας το τρόπαιο και γεμίζοντας χαρά ολόκληρη τη χώρα. Οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη, μαρτυρώντας πως το πόλο στην Ελλάδα έχει λαμπρό μέλλον.

Εδώ και δεκαετίες, το ελληνικό πόλο σε επίπεδο Εθνικής ομάδας, αλλά και συλλόγων, αναμετράται με τις υπερδυνάμεις του κόσμου και τα αποτελέσματα είναι θεαματικά. Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, αν υπήρχε η απαιτούμενη χρηματοδότηση και ξεπερνιούνταν τα όποια προβλήματα προκύπτουν μέσω της έλλειψης πόρων στο άθλημα αυτό, πόσο πιο ψηλά θα ήταν; Απλά τροφή για σκέψη, ως φόρος τιμής για όλους τους αθλητές που υπερβάλλουν εαυτόν καθημερινά στις πισίνες…