Στη Λήμνο το Ελληνικό Μπάσκετ Ζωντανεύει

Το ελληνικό μπάσκετ έχει έναν ακόμη λόγο να γιορτάζει. Αν και η οικονομική κρίση έχει αφήσει το στίγμα της παντού, εντούτοις στη Λήμνο μια νέα επένδυση ξεκινά. Ο Ήφαιστος Λήμνου είναι πλέον γεγονός, με τον επιχειρηματία Παντελή ΜπούImage result for Στη Λήμνο το Ελληνικό Μπάσκετ Ζωντανεύειμπουρα να επενδύει σε ένα εγχείρημα που θα φέρει το μπάσκετ σε αυτό το νησί της Ελλάδας. Η Μύρινα θα αποτελέσει το κέντρο του νησιού, αναφορικά με το μπάσκετ. Η Α1 έρχεται σε ένα ακριτικό νησί και αυτό είναι σίγουρα από μόνο του ένα σπουδαίο νέο.

Ο Παντελής Μπούμπουρας συνεργάζεται με τον Σπύρο Μπούμπουρα και ως αποτέλεσμα ο Φάρος μεταφέρει την έδρα του από τη Λάρισα στο νησί της Λήμνου. Το αποτέλεσμα προδιαγράφεται συναρπαστικό για το νησί, καθώς πρόκειται να φιλοξενήσει χιλιάδες φιλάθλους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Από μόνο του αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για τον εσωτερικό τουρισμό του νησιού, με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό να μπαίνει στα ταμεία της τοπικής οικονομίας.

Για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Πρόκειται για μια οικονομική ανάσα για όλους τους κατοίκους του νησιού της Λήμνου, μιας και πολλοί είναι εκείνοι που θα απασχοληθούν σε καταστήματα και φυσικά στις κατασκευές του γηπέδου και όλων των άλλων εγκαταστάσεων που απαιτούνται.

Την ίδια στιγμή, οι επενδύσεις για τον Ήφαιστο Λήμνου δεν περιορίζονται στο χώρο. Αντιθέτως, περιλαμβάνουν μεταγραφικούς στόχους που γίνονται πραγματικότητα. Παράδειγμα ο Σον Έβανς, Αμερικανός παίχτης από τη Φιλαδέλφεια. Η συνέχεια αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή!

Αν κι άλλες περιοχές της επαρχίας ακολουθήσουν το παράδειγμα της Λήμνου και του Παντελή Μπούμπουρα, τότε το ελληνικό μπάσκετ θα προχωρήσει στο μέλλον με σταθερά βήματα. Πλέον η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη δεν θα είναι οι μόνες πόλεις με λαμπρή παρουσία στο μπάσκετ. Αντιθέτως, δραστηριότητα θα υπάρχει σε όλη σχεδόν τη χώρα και κάτι τέτοιο μόνο πλεονεκτήματα θα αποφέρει στην Ελλάδα.