Ο Θρύλος του Λευτέρη Πετρούνια

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει καταφέρει να συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τη γυμναστική και συγκεκριμένα με το άθλημα των κρίκων. Κατά πολλούς, οι κρίκοι αποτελούν το πιο δύσκολο κομμάτι της γυμναστικής. Όμως, ο Λευτέρης δε δείχνεImage result for Ο Θρύλος του Λευτέρη Πετρούνιαι να αποθαρρύνεται. Αντιθέτως, έχει δαμάσει τους κρίκους και πλέον ατενίζει το μέλλον με περισσή αισιοδοξία. Οι συνεχόμενες επιτυχίες του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο τον έχουν δικαιώσει.

Γεννημένος το 1990 και μεγαλωμένος στη Νέα Σμύρνη, ο Λευτέρης Πετρούνιας από νωρίς υπήρξε αντιδραστικός. Η αυστηρή καθημερινότητα ενός πρωταθλητή τον τρόμαζε. Γι’ αυτό και τα παράτησε όλα για κάποια χρόνια κατά την εφηβεία του. Μετά από λίγο, όμως, ήρθε η ώρα της επιστροφής. Ο Λευτέρης επανήλθε στα γήπεδα και οι επιτυχίες δεν άργησαν να φανούν. Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ρεκόρ και μία κίνηση με το όνομά του αποτελούν λίγα μονάχα από τα επιτεύγματά του. Και φυσικά, η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους κρίκους στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016 στο Ρίο ήταν η δικαίωση για έναν αθλητή πειθαρχημένο, προσγειωμένο και γεμάτο φιλοδοξίες.

Αν ρωτάτε πού θα σταματήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας, τότε η απάντηση ας είναι “εκεί που θέλει εκείνος”. Γιατί πραγματικά πρόκειται για έναν αθλητή που πατά γερά στα δικά του πόδια και γνωρίζει να ζυγίζει τα πάντα, προτού πράξει. Δε δρα επιπόλαια και είναι απολύτως σίγουρος, τη στιγμή που θα κάνει κάτι. Μέσα από τη ζωή του, αποτελεί πρότυπο για τη νεολαία και πηγή έμπνευσης. Ένας αθλητής που σε εμπνέει να συνεχίσεις πάντοτε να προσπαθείς για ακόμη περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες. Να ξεπερνάς τις δυσκολίες και τα όριά σου ξανά και ξανά. Να θέτεις πάντοτε στόχους και μόλις τους κατακτάς να βάζεις νέους στόχους, έτοιμος να τους κατακτήσεις και αυτούς.

Συγχαρητήρια στο θρύλο Λευτέρη Πετρούνια, όχι μόνο για το αγωνιστικό επίπεδο. Όχι μόνο για τις επιτυχίες του ως αθλητή. Πιο πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στον Άνθρωπο Λευτέρη Πετρούνια, για όλα όσα μας έχει διδάξει και συνεχίζει να μας διδάσκει!