Ο Ελληνικός Αθλητισμός στην Υπηρεσία του Τουρισμού

Ο ελληνικός αθλητισμός αποτελεί την καλύImage result for Ο Ελληνικός Αθλητισμός στην Υπηρεσία του Τουρισμούτερη διαφήμιση για την Ελλάδα, με αθλητές γνωστούς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης να κάνουν γνωστό το όνομα της χώρας. Περίτρανο παράδειγμα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο διάσημος παίχτης μπάσκετ που κάνει εδώ και χρόνια καριέρα στο NBA και τους Milwaukee Bucks. Στο νέο σποτ του ΕΟΤ λοιπόν, ο Γιάννης υποδέχεται τους ταξιδιώτες στην Ελλάδα. Τους προσκαλεί να γνωρίσουν την ομορφιά της, μέσα από την ιστορία και τα μαγευτικά τοπία της. Και τους προτρέπει να γευτούν την ελληνική κουζίνα.

Στο διαφημιστικό σποτ που δημιούργησε ο ΕΟΤ, φαίνεται ένα ελάχιστο δείγμα της ομορφιάς της Ελλάδας. Τι να χωρέσει άλλωστε σε λίγα δευτερόλεπτα, όταν πολλοί ξοδεύουν μια ολόκληρη ζωή και πάλι φαίνεται λίγη; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί φάρο προβολής της Ελλάδας πέρα από τον Ατλαντικό. Από την αρχή της καριέρας του, έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους υψώνοντας την ελληνική σημαία κατά την επιλογή του στην τωρινή του ομάδα.

Από τότε, έγινε γνωστός ως Greek Freak και δε χάνει ευκαιρία να μιλά ανοιχτά για την καταγωγή του και για τη χώρα που τον αγκάλιασε με γενναιοδωρία. Είναι Έλληνας και το δείχνει, κάνοντας όλους τριγύρω του να νιώσουν έστω για λίγο τι σημαίνει Ελλάδα. Γι’ αυτό και μέσα από τη διαφήμιση, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξυμνεί τη χώρα και το ένδοξο παρελθόν της, όπως και την ομορφιά της θάλασσας. Δίνει μία γεύση ως ορεκτικό σε κάθε ταξιδιώτη που αναζητά έμπνευση στο επόμενο ταξίδι του. Και κλείνει λέγοντας πως οι διακοπές πρέπει να έχουν άρωμα Ελλάδας!

Η έμπνευση του ΕΟΤ και η αξιοποίηση του υλικού με τον καλύτερο τρόπο, σε συνδυασμό με την επιρροή προσωπικοτήτων όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε διεθνές επίπεδο, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία του διαφημιστικού σποτ. Ο ελληνικός αθλητισμός στέκεται όπως ήταν αναμενόμενο πάντοτε υπερήφανος αρωγός, στην υπηρεσία του τουρισμού και της ελληνικής φιλοξενίας!