Οι Ελλείψεις του Παναθηναϊκού Γίνονται Αισθητές

Image result for Οι Ελλείψεις του Παναθηναϊκού Γίνονται ΑισθητέςΜέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας για το ποδόσφαιρο του Παναθηναϊκού, η προετοιμασία για το Πρωτάθλημα που ξεκινά το φθινόπωρο του 2018 έχουν ήδη ξεκινήσει. Είναι όμως έτοιμος ο σύλλογος, έτσι ώστε να ανταπεξέλθει σε αυτή την πρόκληση; Όλα τα δεδομένα δείχνουν το αντίθετο ακριβώς. Μάλιστα, υπάρχει χαρακτηριστική έλλειψη μεταγραφών στο τριφύλλι. Αυτό το γεγονός ανησυχεί τους φιλάθλους, καθώς είναι φυσικό η ομάδα να χρειάζεται ενίσχυση για τη νέα χρονιά.

Από τα φιλικά κιόλας οι ελλείψεις γίνονται αισθητές. Το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού σε καμία περίπτωση δεν είναι τέτοιο, ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τις ανάγκες του Πρωταθλήματος. Μάλιστα, πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι η ομάδα θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα με μία τιμωρία 6 βαθμών. Ως αποτέλεσμα, αρχίζει τα παιχνίδια με ένα βαρύτατο μειονέκτημα που καλείται να αντιμετωπίσει σωστά. Με το μειωμένο ρόστερ όμως και με λιγοστές κινήσεις να αχνοφαίνονται στον ορίζοντα, είναι πολύ δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Ένα θετικό στοιχείο στην κατάσταση του Παναθηναϊκού φαίνεται πως είναι η στήριξη σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Φυσικά, αυτό είναι απόρροια του μειωμένου προϋπολογισμού της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, χωρίς την τελική συμφωνία με τον Παϊρόζ και την οικονομική ενίσχυση από το εξωτερικό, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε σταθερές αξίες από τα διεθνή Πρωταθλήματα. Συνεπώς, επιμένει ελληνικά και στηρίζεται στο ήδη υπάρχον ρόστερ.

Ένα ακόμη πλήγμα για τον Παναθηναϊκό είναι σίγουρα η έλλειψη συμφωνίας για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Μία τέτοια συμφωνία θα έδινε οικονομική ανάσα στον Παναθηναϊκό. Ωστόσο, δεν έχει επιτευχθεί ακόμα και δυσκολεύει την κατάσταση ακόμη περισσότερο.

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ανταπεξέλθει σε μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Ο ποδοσφαιρικός κόσμος της ομάδας έχει τη διάθεση να στηρίξει τους ποδοσφαιριστές, μαζί με τον προπονητή και το υπόλοιπο επιτελείο. Όμως, αυτή η στήριξη οφείλει να συνοδεύεται έστω από ελάχιστα δείγματα ανάκαμψης. Και αυτό μέχρι τώρα δεν είναι εφικτό, καθώς αισιοδοξία και ανοδική πορεία είναι λέξεις που δεν ακούγονται στο τριφύλλι…