Εντυπωσιακές οι Κωπηλατικές Εγκαταστάσεις στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα λαμβάνει χώρα μία συναρπαστική αλλαγή, με υπερσύγχρονες κωπηλατικές εγκαταστάσεις να στολίζουν πλέον τον χώρο για τους αγώνες που πρόκειται να οργανωθούν στην περιοχή το προσεχές διάστημα. Για τις ανάγκες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, αλλά και για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα γίνει το 2019, οι νέες εγκαταστάσεις είναι πια γεγονός.

Ένα στολίδι πραγματικό για τηImage result for Εντυπωσιακές οι Κωπηλατικές Εγκαταστάσεις στα Γιάννεναν πόλη, η Λιμνοπούλα που μέχρι τώρα δεν είχε την αίγλη που της αρμόζει. Τώρα πια οι εγκαταστάσεις δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις αντίστοιχες δομές του εξωτερικού. Τα Γιάννενα αποτελούν σπουδαίο μέρος για την κωπηλασία, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Συνεπώς, μια τέτοια αναβάθμιση ήταν αναμενόμενη και μάλλον άργησε ήδη να λάβει χώρα.

Για να ολοκληρωθεί το έργο, έπρεπε πολλές οργανώσεις και αρκετοί σύνδεσμοι να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Μαζί και η Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία ή αλλιώς ΕΚΟΦΝΣ, αλλά και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων.

Ως δείγμα της μεγάλης σημασίας που έχουν τα Γιάννενα ως προς την κωπηλασία, η Εθνική Ομάδα του Καναδά έρχεται για την προετοιμασία της στην περιοχή. Την προηγούμενη χρονιά είχαν έρθει οι αντίστοιχες ομάδες των Νέων. Λόγω της άψογης εμπειρίας που είχαν, φέτος ήταν αναπόφευκτο να επισκεφτούν τα Γιάννενα οι Εθνικές Ομάδες ανδρών και γυναικών του Καναδά. Και αυτή είναι μόνο η αρχή!

Μια τέτοια επένδυση στο χώρο του αθλητισμού έχει ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για την χώρα, καθώς επισημαίνει πως η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει ως διοργανώτρια. Επίσης, στη χώρα παρέχονται όλα τα εφόδια για μια άρτια προετοιμασία ομάδων. Κάτι τέτοιο ενδέχεται να αυξήσει τα έσοδα από τη φιλοξενία ομάδων του εξωτερικού. Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό να υπάρχει η βεβαιότητα πως στην Ελλάδα βρίσκει κανείς εγκαταστάσεις και εξοπλισμό διεθνούς βεληνεκούς.

Μια σύγχρονη δομή με εγκαταστάσεις που δεν στερούνται τίποτε σε λειτουργικότητα, καλαισθησία και πρακτικό χαρακτήρα. Ας είναι αυτή μονάχα η αρχή παρόμοιων επενδύσεων για την Ελλάδα!